top of page
  • Tatlı

Ataşehir Lokmacı Hayır Lokması Fiyatları

Güncelleme tarihi: 9 Nis

Ataşehir, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yer alan modern bir semttir. Gelişen ve büyüyen bir semt olmasıyla birlikte, geleneksel Türk kültürünü yaşatmaya çalışan ve çeşitli etkinliklerle toplumsal dayanışmayı pekiştiren birçok faaliyet bulunmaktadır. Bu gönderilerin "Hayır Lokması" geleneği de önemli bir yer tutar.


Ataşehir Hayır Lokması geleneği, semt sakinlerinin özel günleri, bayramlarda, düğünlerde, sünnet düğünlerinde, mevlitlerde ve benzeri toplumsal etkinliklerde, hayırseverlikle lokma dağıtarak paylaşmayı ve dayanışmayı amaçlayan bir gelenektir. Bu etkinliklerde genellikle semtin cami avluları, parklar veya meydanlar gibi insanların kolayca erişebileceği alanlar kullanılır.


Hayır lokması geleneği, semtler arasındaki sosyal ilişkilerin sınırlarının yanı sıra dini ve kültürel değerleri yaşatmayı da amaçlar. Hem dine uygun bir hayır işi yapma hem de toplumsal dayanışmanın bir ifade olarak gerçekleştirilmesi.


Büyüyen sosyal medya gibi iletişim araçları da kullanılarak, Ataşehir'de düzenlenen hayır lokması etkinlikleri duyurulur ve daha geniş bir kitleye ulaşması sağlandı. Bu sayede semt sakinlerinin yanı sıra çevreden geldiklerinde de bu etkinliklere katılabilirler.


atasehir-lokmaci-hayir-lokmasi-fiyatlari
atasehir-lokmaci-hayir-lokmasi-fiyatlari

Son Yazılar

Hepsini Gör

seyyarlokmaci

0532 159 96 85

©2023, seyyarlokmaci. Wix.com ile kurulmuştur.

bottom of page